Skip to content

Pod tlakem se vaří rychleji

Večer 12. dubna 1682 v Londýně okusili členové Královské společnosti jídlo uvařené pozvaným hostem, pětatřicetiletým Denisem Papinem. Pokrm večera byl připraven posledním francouzským zázrakem – tlakovým hrncem. „Díky tomu hrnci se i to nejstarší a tuhé hovězí mohlo stát měkkým a chutným jako mladé maso první jakosti,“ napsal architekt Christopher Wren poté, co se zúčastnil této historické večeře. Tlakové hrnce už mají za sebou více než tři stovky let.

Obsah článku

Některé tlakové hrnce jsou vybaveny pařáčky. Pak stačí nalít jedem centimetr vody a můžete vařit pouze v páře.

Hrnec s pařáčkem

Partneři webu

Odebírejte newsletter

Nechte si posílat novinky a inspiraci ze světa bydlení

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025