Jen při tom buďte nablízku, aby od svíčky pod kotlíkem něco nevzplálo. Ještě malá drobnost. Chybí vám kotlík? Stačí zaběhnout do některé ze zmiňovaných prodejen a vybrat si. Možná namítnete, že se vám ta návštěva pěkně prodraží. Napoprvé jistě, ale při druhé návštěvě už kotlík kupovat nebudete, navíc se dá použít i k posezení rodinnému či ve dvou, a to doma, na terase nebo na zahradě.
Jaký zvolit kotlík
Jsou nádoby, které jsou speciálně určené pro maso, sýr, čokoládu, v některých můžete dělat to i ono. Většinou budete mít na výběr nerez, kameninu, mosaz nebo litinu. Pro malé fondue na omáčky a čokoládu stačí k ohřívání nádoba se svíčkou. Pro velké fondue se používá kahánek na tekutý líh nebo lihový gel. Kahánek musí mít uzávěr k regulaci plamene a k uhašení. Vždy myslete na to, že pracujete s hořlavinou a dbejte tedy na bezpečnost!
