|
Na podlahovou krytinu v kuchyni, tedy její pracovní část, je třeba klást vysoké nároky. Měla by mít nenáročnou údržbu, pokud možno protiskluzný povrch a zároveň odolávat nejrůznějším agresivním látkám.
To však není všechno. Vzhledem k tomu, že pokrmy se většinou připravují vstoje, podlaha v kuchyni by neměla být příliš tvrdá, aby neubližovala vaší páteři. Pokud uvažujete o podlahovém vytápění, musíte vyloučit krytiny, které pro tento způsob zajišťování tepla nejsou vhodné. |
Stále oblíbená keramikaNejpoužívanější je v kuchyni keramická dlažba, která má hned několik předností. Velmi snadno se udržuje a přežije, na rozdíl od řady jiných krytin, i katastrofu v podobě vytopení. Pokud jí lze něco vytknout, je to poměrně značná tvrdost. Ke kuchyňským sestavám si však dnes můžete pořídit praktické sedátko, které vás ušetří práce vstoje. V módě jsou nyní velké formáty o rozměrech 40 x 40 nebo 45 x 45 cm, ale i dlaždice o velikosti 60 x 60 nebo 120 x 60 cm.
|
NÁŠ TIP
|
![]() |
Dřevěné podlahyDalší stálicí kuchyňských podlah je dřevo. Velmi však záleží na povrchové úpravě, kterou by měl být syntetický, případně vodou ředitelný lak. Takto ošetřená podlaha se i velmi snadno udržuje, a pokud dojde k poškození, povrch se jednoduše obrousí a opět přelakuje. Novinkou mezi dřevěnými podlahami je bambusová krytina. Je výrazně tvrdší než většina domácích tvrdých dřev a současně odolnější proti změnám teploty a především vlhkosti.
|


