Skip to content

Nádobí do trouby

Pokud pro vás není pobyt v kuchyni nepříjemnou povinností, ale zábavou, pečení se jistě nevyhýbáte. K dobrým výsledkům vám pomohou kvalitní nádoby na pečení.
 

Hrnec s poklicí Flame (EMILE HENRY) z vysoce kvalitní keramiky, Ø 20 cm, objem 2,5 l, k dostání v několika barevných variantách. Cena 2 685 Kč, VASEKUCHYNE.CZ    

Na trhu najdeme poměrně širokou nabídku pečicích nádob a nelze obecně říct, která z nich je nejlepší. Pečení různých typů pokrmů má svá specifika a také ideální nádoby na jejich přípravu. Například moučníky je třeba připravovat ve formě, která zaručí pozvolné a rovnoměrné pečení, pro pečení masa je zase nejlepší pekáč, v němž lze maso nejprve zprudka orestovat na vařiči, aby udrželo šťávu, a poté dopéct v troubě. A jaké tedy máme možnosti?

Nádobí z nerezové oceli

Nerezové nádobí představuje klasiku, která dnes nechybí snad v žádné kuchyni. Je oblíbené pro svůj elegantní vzhled, snadnou údržbu a také odolnost vůči mechanickému poškození včetně nárazů a teplotním výkyvům. Ne každé nerezové nádobí nabízené běžně v obchodech však splňuje potřebné parametry. Vybírejte výrobky z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 – zušlechťování oceli je proces, při němž se přidáním dalších kovů dosahuje lepších vlastností výsledné slitiny. Nerezové nádobí lze umývat v myčce nádobí a používat k jeho údržbě chemické prostředky. Může se ale stát, že nádoba časem změní z vnější strany barvu („opálí se“). Navrácení původního vzhledu pak není snadné.

Partneři webu

Odebírejte newsletter

Nechte si posílat novinky a inspiraci ze světa bydlení

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025