|
Na trhu najdeme poměrně širokou nabídku pečicích nádob a nelze obecně říct, která z nich je nejlepší. Pečení různých typů pokrmů má svá specifika a také ideální nádoby na jejich přípravu. Například moučníky je třeba připravovat ve formě, která zaručí pozvolné a rovnoměrné pečení, pro pečení masa je zase nejlepší pekáč, v němž lze maso nejprve zprudka orestovat na vařiči, aby udrželo šťávu, a poté dopéct v troubě. A jaké tedy máme možnosti? |
Nádobí z nerezové oceliNerezové nádobí představuje klasiku, která dnes nechybí snad v žádné kuchyni. Je oblíbené pro svůj elegantní vzhled, snadnou údržbu a také odolnost vůči mechanickému poškození včetně nárazů a teplotním výkyvům. Ne každé nerezové nádobí nabízené běžně v obchodech však splňuje potřebné parametry. Vybírejte výrobky z ušlechtilé nerezové oceli 18/10 – zušlechťování oceli je proces, při němž se přidáním dalších kovů dosahuje lepších vlastností výsledné slitiny. Nerezové nádobí lze umývat v myčce nádobí a používat k jeho údržbě chemické prostředky. Může se ale stát, že nádoba časem změní z vnější strany barvu („opálí se“). Navrácení původního vzhledu pak není snadné. |
