![]() |
Vyseji a sklízím za týden – i dříve!Hrách setý (Pisum sativum) Pšenice obecná (Triticum aestivum) Salát hlávkový (Lactuca sativa) Čočka jedlá (Lens esculenta) Mungo (Phasoelus aureus) Brutnák lékařský (Borago officinalis) Hořčice bílá (Sinapis alba) Pažitka pobřežní horská (Alium schoenoprasum ´Alpinum´) |
K naklíčení použijte semena, která nejsou chemicky ošetřena. Velká semena, například hrachu, pšenice, přeberte a propláchněte pitnou vodou. Na talíř nebo do klíčidla rozložte čistou buničinu nebo vyvařený flanel, navlhčete a rozhrňte semena. Každý den propláchněte čistou vodou, zabráníte hnilobám a kvašení s jedovatými zplodinami. K naklíčení je vhodná teplota od +13 do +21 °C. Drobná semena, například řeřichy seté, brutnáku, listové řepky, hořčice, rukoly, pažitky, laskavce, listové vodnice, vysévejte do mělkého talíře na sterilní navlhčenou buničitou vatu. Nemusíte proplachovat. Semena vzklíčí při teplotě +18 až +21 °C. Sklízejte asi za týden, jakmile se rozvinou děložní lístky. Klíční rostliny odstřihávejte bez spodních částí s kořínky, dopřejete si potřebné vitamíny a tonizující látky. |

