Pracovní prostor
Pracovní plocha je nejdůležitější součástí kuchyně – bez dostatečně velkého místa pro zpracování potravin bychom večeři neuvařili. Cokoli, co v kuchyni děláme, se odehrává na pracovní desce a s tou souvisí hned několik důležitých parametrů.
Základem je její výška. Mnoho lidí se ještě stále často drží pevně daných rozměrů, které byly a stále jsou uváděny jako optimální. Při sestavování nové kuchyňské linky se držte svých vlastních parametrů a sami si v kuchyňském studiu vyzkoušejte několik možných výšek pracovní desky. Při práci v kuchyni se musíte cítit pohodlně. Když přistoupíte k pracovní ploše, mělo by vaše předloktí a paže svírat tupý úhel. Ke krájení potravin nebo válení těsta z větší části využíváme váhu svého těla a to by u vysoko položené plochy nebylo možné.
