Při výběru grilu si především ujasněte, jak často a kde ho chcete používat. Důležité je také, pro kolik lidí budete grilovat. Pro čtyřčlennou rodinu je vhodný rošt o ploše alespoň 1 500 cm2. Obecně platí, že obdélníkové grily umožňují připravit více porcí naráz, s kulatým grilem však dosáhnete rovnoměrnější přípravy. Pokud vám většinou stačí plocha menší a větší využijete jen při občasných návštěvách, grilovací plochu jednoduše zvětšíte přídavným roštem.
| Více článků o BYDLENÍ na www.mujdum.cz nebo www.modernibyt.cz. |
Táborákům odzvonilo
Dalším důležitým aspektem je také zdroj energie. Maso připravené na grilu na dřevěné uhlí se nejvíce blíží přípravě na ohni. Tyto grily bývají vyrobeny z plechu, a jsou proto velmi lehké, nebo z výrazně těžší litiny, která lépe drží teplo a gril z ní vyrobený je stabilnější. Plynové grily využívají plyn z propan-butanové lahve. Jejich výhoda je především bezpečnost, čistota, snadná obsluha i údržba a rychlost zprovoznění. Elektrické grily jsou vhodné na menší balkony nebo terasy, ale i do interiéru, při grilování totiž nevzniká žádný kouř.
