Skip to content

Čočková polévka s norimberskou klobáskou

Recept pochází z knihy Menu podle Koko od Veroniky Koko Kokešové, vydal Smart Press

Tahle polévka vás vytáhne i z té největší posilvestrovské mizérie. Kombinace červené čočky, chilli, zelí a norimberské klobásy je neodolatelná a v určitých situacích i léčivá. Navíc je polévka nejlepší, když se přes noc rozleží, takže ji můžete (nebo byste spíš měli) vařit předem. V přípravách konce roku se takhle snadná polévka úplně ztratí a na Nový rok si na ni ještě rádi vzpomenete. Kořeňte ji podle toho, jak bohatýrsky plánujete slavit. A počítejte s patrným houstnutím, zatímco bude polévka odpočívat a vyčkávat. Klobásky v takovém případě opékejte až před podáváním.

Ingredience na 1,5 l polévky:

200 g červené čočky Čočková polévka s norimberskou klobáskou
1,2 l vývaru
9 ks bílých norimberských klobásek
160 g nakládaného bílého zelí
6 lžic láku z nakládaného zelí
1 velká žlutá cibule
3 stroužky česneku
50 g slaniny
3 řapíky celeru (můžete vynechat) 
1 větší brambora
50 g másla
2 lžičky soli
pepř podle chuti
1 bobkový list
2 větvičky čerstvého tymiánu
2 lžičky drcené sušené majoránky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička sladké papriky
chilli paprička podle chuti nakonec

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025