Skip to content

Mrazuvzdorná zelenina

Bez kontaktu se zahradou nemusíte být ani v zimě. Některé plodiny nejenže dokážou odolat teplotám hluboko pod nulou, ale dokonce poté, co je přejde mráz, získávají na výraznější chuti. A navíc jsou nenahraditelným zdrojem vitaminů. Vydejme se zasněženou cestou po zahradě a podívejme se na některé z nich.

Například pozdní odrůdy růžičkové kapusty sklízíme od poloviny zimy do poloviny jara. Sklizeň od října do března poskytují třeba pastinák nebo černý kořen. Přes zimu si můžeme pochutnávat i na čerstvém křenu nebo na topinamburech.

Královna kapusta

Pramáti všech košťálovin pochází z oblasti Středozemního moře. Nejčastěji vídáme na zahrádce kapustu růžičkovou nebo kadeřavou, jež svůj původ odvozují od brukve zelné. Zásadně se liší v tom, že kapusta kadeřavá poskytuje ke konzumaci listy, zatímco růžičková pupeny.

Partneři webu

Odebírejte newsletter

Nechte si posílat novinky a inspiraci ze světa bydlení

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025