Skip to content

Horké nápoje: pravidla správného zahřátí

Příprava horkých nápojů sice není žádná věda, ale i tak bychom neměli podceňovat teplotu a čas. 

Právě na těchto veličinách stojí správná příprava čaje či kávy. Jde nám přece o to, abychom z jejich konzumace vytěžili maximum chuti i účinku.

Čaj je skutečnou stálicí mezi horkými nápoji a saháme po něm rádi v každém ročním období a během celého dne. Někdo dává přednost černému Earl Grey, jiný si před spaním připraví jemný heřmánkový či levandulový odvar. Chcete-li z každého šálku získat pro svůj organismus maximum, zaměřte se nejen na čas louhování, ale i teplotu vody. Správná příprava totiž vyžaduje dosažení bodu varu a následné ochlazení vody na požadovanou teplotu v závislosti na typu čaje.

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025