Skip to content

Abeceda zdraví ze záhonů, část 1.

Zelenina nám stejně jako ovoce a byliny přináší skvělé přírodní léky až k našim dveřím. Lepší je však nemocem předcházet, jíst pravidelně a v hojném množství kvalitní ovoce, zeleninu, ořechy a semena, což jsou nejlepší zdroje léčivých a výživných látek na této planetě. To věděli i naši dávní předkové, a proto máme i takový široký výběr zeleniny. Základem je pestrost a hojnost v jídelníčku a co nejkvalitnější a nejčerstvější výpěstky, o nichž víte, že vyrostly bez zbytečných a škodlivých chemikálií. (ČÁST 1.)

Tentokrát se budeme zabývat těmi druhy zeleniny, které můžete pěstovat doma na vlastních záhonech (což jsou vlastně téměř všechny). Když jim dáte dobrou péči a kvalitní výživnou půdu, zajistíte si tím, jaké látky budou obsahovat.

Zároveň si můžete být jistí, že zelenina nebude obsahovat žádné škodliviny, tedy pokud je sami nepoužijete, což je při doporučeném permakulturním způsobu pěstování naprosto zbytečné (viz seriál článků o zeleninových záhonech od Jaroslava Svobody v minulých číslech časopisu MŮJ DŮM).

Partneři webu

Odebírejte newsletter

Nechte si posílat novinky a inspiraci ze světa bydlení

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025