Ingredience do 1 kulaté koláčové formy (průměr 30 cm) nebo na 1 menší plech (na klasický velký plech budete potřebovat dvojnásobnou várku):
- 200 g celozrnné špaldové mouky hrubé nebo jemně mleté, lze použít i špaldovou chlebovou (Bioharmonie)
- 100 g najemno mletých loupaných mandlí
- 3 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
- Špetka soli
- 50 ml panenského oleje (speciálního biooleje na pečení nebo mandlového)
- 200 ml kokosové, obilné nebo mandlové smetany (lze použít i kravskou) nebo jogurtu
- 100 ml javorového sirupu nebo 150 ml rýžového biosirupu
- 1 biovejce
- Sezónní, mražené nebo kompotované domácí ovoce (mražené ovoce v biokvalitě nabízí www.ecoorganicservices.cz)
- Kousek másla a 2–3 lžíce hrubé mouky nebo mandlových lupínků, popřípadě nadrcených mandlí na vysypání formy
Drobenka s vločkami:
