Skip to content

Jednoduchý celozrnný koláč s ovocem

Přinášíme vám další tip na výborný, zdravý a otestovaný pokrm z knihy Nová biokuchařka Hanky Zemanové, kterou vydalo nakladatelství Smart Press a ve které najdete nejen inspiraci na snídaně, obědy i večere, ale také spoustu informací o biopotravinách a konkrétní rady, kde je hledat.

Nová biokuchařka Hanky Zemanové, vydal SMART PRESSIngredience do 1 kulaté koláčové formy (průměr 30 cm) nebo na 1 menší plech (na klasický velký plech budete potřebovat dvojnásobnou várku):

  • 200 g celozrnné špaldové mouky hrubé nebo jemně mleté, lze použít i špaldovou chlebovou (Bioharmonie)
  • 100 g najemno mletých loupaných mandlí
  • 3 lžičky kypřicího prášku bez fosfátů
  • Špetka soli
  • 50 ml panenského oleje (speciálního biooleje na pečení nebo mandlového)
  • 200 ml kokosové, obilné nebo mandlové smetany (lze použít i kravskou) nebo jogurtu
  • 100 ml javorového sirupu nebo 150 ml rýžového biosirupu
  • 1 biovejce
  • Sezónní, mražené nebo kompotované domácí ovoce (mražené ovoce v biokvalitě nabízí www.ecoorganicservices.cz)
  • Kousek másla a 2–3 lžíce hrubé mouky nebo mandlových lupínků, popřípadě nadrcených mandlí na vysypání formy

Drobenka s vločkami:

Partneři webu

Odebírejte newsletter

Nechte si posílat novinky a inspiraci ze světa bydlení

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025