Skip to content

Milujeme home-made: Domácí sýr

Kolegyně z redakce časopisu Bydlení testování skutečně baví, proto vám letos budeme přinášet zprávy z jejich kuchyní. S kůží na trh dnes přichází Veronika Motyčková s domácí výrobou sýru a věřte, že zdánlivě snadné se může stát mírně komplikovaným. S alergií na mléko se vše mění v malé dobrodružství. 

Vlastními silami testuje soupravu Della Casa na výrobu domácích sýrů redaktorka časopisu Bydlení Veronika Motyčková.PŘIPRAVTE SI:

  • 2 l plnotučného mléka (min. 3 % tuku) nebo 2 tučné bilé jogurty (500 g)
  • Syřidlo – Laktosin, čerstvě vymačkaný citron nebo ocet
  • Koření dle chuti: s fantazií pracujte při dochucování, vyzkoušejte třeba sušené brusinky či pokrájené fíky. Konzumujte začerstva.

Ve svém 

Poté, co jsme se naučili péct domácí chléb, vařit šunku či paštiku, přichází nový trend, a to výroba domácích sýrů. Nejde o žádné náročné výrobní procesy, u kterých byste strávili celé mládí. Výroba je rychlá a nenáročná, stačí jen držet se osvědčených postupů.

Partneři webu

Odebírejte newsletter

Nechte si posílat novinky a inspiraci ze světa bydlení

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025