Skip to content

S vůní mořských vln: Slávky na víně

O středomořské kuchyni se tvrdí, že je zdravá, a ví se o ní, že je chutná, pestrá a v podstatě jednoduchá. Základem jsou kvalitní a čerstvé ryby, mořské plody, olivový olej, zelenina a bylinky vypěstované pod jižním sluncem.

Stolování po námořnicku 

Modrobíle prostřený stůl, nádobí s mořskými motivy a to nejlepší, co moře nabízí, neocení jenom mořští vlci, ale i křehké dámy. Kombinace modré s bílou je uklidňující a něžná a plodům moře jsou přisuzovány léčivé a afrodiziakální účinky.

Je jisté, že stejně jako ryby obsahují celou řadu prospěšných látek, které suchozemské potraviny neposkytují nebo jsou v nich přítomné jen v malé míře. Například nedostatek jódu musíme my suchozemci řešit jodizací jedlé soli. Kromě jódu obsahují mořští živočichové pro náš organismus nepostradatelné omega 3 a omega 6 mastné kyseliny v tak velké koncentraci, že nemají žádnou konkurenci. S dobrým bílým vínem a na másle se z nich dá navíc snadno vykouzlit pokrm hodný královské tabule.

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025