Skip to content

Špenát z bršlice aneb návrat k listům

Máte-li chuť na něco zdravého, přirozeného, jednoduchého a maximálně nízkorozpočtového, zkuste „špenát“ z bršlice, trvalky, kterou většina z nás považuje za nepříjemně odolný plevel. Má vysoký obsah vitamínu C a naši předkové ji využívali jako léčivou rostlinu, která může kromě jiného ulevit od bolesti.

Ingredience:

  • Mladé (ještě lesklé a „skládané“ ) listy bršlice kozí nohy – budeme jich potřebovat hodně, při přípravě zmenší objem (podobně jako listy špenátu)
  • Slunečnicový či jiný zastudena lisovaný olej nebo sádlo
  • Cibuli, česnek
  • Sůl

Postup:

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025