Skip to content

Trochu jiné cukroví: Oříšky v pivním karamelu

Máte-li chuť letos o vánočních svátcích experimentovat, co zkusit netradiční recept, v němž využijete arašídy, karamel, vanilka …a pivo.

Ingredience:

  • 150 ml stoutu
  • 200 g nesolených burských oříšků
  • 150 g třtinového cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1/2 lžičky soli
  • Sušené chilli papričky (nejlépe z mlýnku nebo dobře rozdrcené)

Postup:

Troubu předehřejte na 150 °C a plech vyložte papírem na pečení. Do středně velkého rendlíku nasypte burské oříšky, přidejte třtinový cukr, vanilkový cukr, sůl a pivo. Pomalu zahřívejte a současně míchejte, dokud nezačne směs vřít. Hned poté snižte teplotu a míchejte asi 10 minut, dokud se tekutina téměř nevstřebá. Takto připravenou směs rovnoměrně rozprostřete na plech vyložený pečícím papírem a podle chuti posypte chilli papričkou.

Partneři webu

Odebírejte newsletter

Nechte si posílat novinky a inspiraci ze světa bydlení

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025