Skip to content

DARY LÉTA, část 3.: Zpracování hroznů a dalšího ovoce

Když léto pomalu přechází v podzim, nastává čas sklizně hroznů a dalšího ovoce. Zahrádkáři to přináší radost, ale také starosti. Tento článek se pokusí poradit, jak si s úrodou poradit co nejlépe.

Předchozí část seriálu najdete zde.

Pěstujete-li na zahrádce vinnou révu pro konzumní hrozny, můžete se zvláště u vysokých tvarů dočkat i několika desítek kilogramů úrody. Určit dobu sklizně není tak těžké. Hrozny měknou a stávají se průsvitnými. Zralý konzumní hrozen mívá asi 16 procent cukru a 6 až 14 g kyselin v litru. Rané odrůdy stolních hroznů dozrávají už v srpnu, pozdní v září až začátkem října.

Partneři webu

Odebírejte newsletter

Nechte si posílat novinky a inspiraci ze světa bydlení

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025