Skip to content

Jak vybrat kuchyňský dřez?

Ačkoliv to tak často nevypadá, dřez je důležitou součástí kuchyně, proto bychom jeho výběru měli věnovat dostatek pozornosti a nezaměřovat se pouze na rozměry a tvar. Zvážit je třeba i jeho materiál a barvu, aby do kuchyně perfektně zapadl a dostál vašim požadavkům na údržbu. Při výběru zohledněte i to, zda vlastníte myčku nádobí, tedy jestli budete veškeré nádobí ve dřezu umývat denně, nebo pouze občas. Na jaká kritéria se tedy při výběru dřezu zaměřit?

(KOMERČNÍ PREZENTACE)

Konstrukční typ a tvar dřezu

Nejdůležitějším kritériem pro výběr dřezu je jeho velikost a tvar. Dřez musí odpovídat prostorovým dispozicím kuchyňské linky, a zároveň je třeba zvážit způsob jeho využívání. Jednodřezy dobře využijeme zejména v menších domácnostech nebo právě v případě, že máme myčku. Mohou být samostatné, doplněné odkapávací plochou a případně i přídavnou vaničkou. Dvojdřezy jsou vhodné do velkých kuchyní a k dostání jsou opět s odkapávací plochou nebo bez ní. Třetí kategorií jsou rohové dřezy. Ty se hodí do atypických či velmi malých kuchyní. Součástí rohové dřezu rovněž může být odkapávací plocha, přídavná vanička nebo kombinace obojího.

PARTNEŘI WEBU

MDKK MUJDUM STAVBAWEB IMMATERIALY RODINNYDOM BMONE
Copyright © BUSINESS MEDIA ONE, s. r. o. 2006–2025